0 0
Uvjeti Odredbe Zaštita privatnosti Upute za webshop
Načini plaćanja
 • » Virman
 • » Opća uplatnica
 • » Internet bankarstvo
 • » Plaćanje pouzećem (dostava i plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja na kućnoj adresi)
Načini preuzimanja
 • » Osobno preuzimanje u
      SuperNet poslovnici
 • » Dostava na kućnu adresu
EMC 16 Authorised PartnerDirect Fujitsu Partner HP Business Partner
Uvjeti Odredbe

Poštovani,

zahvaljujemo vam na posjeti na našoj internet stranici i interesu za proizvode koje nudimo. Prije svih uvjeta i odredaba, izjavljujemo da ćemo u dobroj volji, na nabolji mogući način, riješiti sve vaše upite i zahtjeve kao što već radimo više od 15 godina. U tom smislu, prilikom slanja informativnih ponuda putem interneta, tražit ćemo samo osnovne podatke da u potpunosti zaštitimo vas i vaše poslovanje od mogućih zlouporaba. U slučaju prihvaćanja (plaćanja) informativne ponude, izdati ćemo R1 račun uz priloženu i ovjerenu garanciju koji dobivate prilikom preuzimanja robe.

Naručivanje

Naša tvrtka ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama naše web trgovine ažurnim i točnim, ali ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima, moguća su odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Obvezujemo se u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovorimo o alternativama. Fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju.

Prodavatelj je Supernet d.o.o. Jablanovečka 8, 10000 Zagreb, a Kupac prema zakonu o zaštiti potrošača je svaka punoljetna poslovno sposobna osoba. Maloljetne ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu kupovati na daljinu, već za njih to mogu obaviti isključivo njihovi zakonski zastupnici. Kupac je posjetitelj internet stranice www.supernet.hr koji se registrira, te u košaricu ubaci barem jedan proizvod i plati ga na jedan od ponuđenih načina plaćanja. Uz svaki proizvod navedena je cijena iskazana u hrvatskim kunama (kn) s uključenim PDV-om. Isto tako uz svaki proizvod postoji oznaka dostupnosti koja govori o stanju na skladištu. Ukoliko proizvoda nema trenutno na skladištu, košarica neće biti prikazana i proizvod se neće moći platiti. Obnavljanje stanja proizvoda radi se u 12h, kraju svakog radnog dana u 16h, u 24h za slijedeći dan (B2B), te postoji mogućnost da je u trenutku vaše uplate proizvod raspoloživ (raspoloživost proizvoda prikazuje da proizvoda ima malo), a u stvari je tijekom dana prodan i više ga nema na skladištu. Ukoliko se takav slučaj dogodi, mi ćemo vam odmah vratiti uplaćeni iznos u cijelosti. Isto tako, u slučaju promijene cijena zbog više sile i nemogućnosti isporuke proizvoda po trenutnim cijenama na našoj internet trgovini, mi ćemo odmah vratiti sva uplaćena sredstva. U slučaju kada dostupnost proizvoda prikazuje status da proizvoda nema na skladištu i nemoguće ga je naručiti (ne postoji košarica), nazovite ili pošaljite email da vas obavijestimo o rokovima isporuke navedenog proizvoda.

VAŽNO

Ukoliko uslijed više sile (distributeri sa kojima poslujemo rade kalkulacije cijena proizvoda i šalju nam automatizmom na koji mi nemao uticaj, ili je došlo do pogreške u bazi podataka) cijena nekog proizvoda ne odgovara realnoj cijeni na tržištu, mi ćemo vam odmah vratiti uplaćeni iznos. Na primjer, ako proizvod ima cijenu 0,00 kn i u statusu raspoloživosti je označen kao raspoloživ, očigledno je da je došlo do pogreške i takav proizvod ne možemo isporučiti.

Na primjer, realna cijena nekog proizvoda iznosi 5.000,kn, a iskazana vrijednost proizvoda iznosi primjerice 500,00 kn, ili 50.000,00 kn, evidentno je da je došlo do pogreške i za takve slučajeve vam vraćamo uplaćeni iznos.

Dostava

Proizvod se može preuzeti u sjedištu tvrtke Supernet d.o.o. Jablanovečka 8, 10000 Zagreb, uz prethodnu najavu, ili se može dostaviti jednom od tvrtki za dostavu. Dostava se vrši na adresu koju je kupac osobno naveo u razgovoru sa djelatnicima Superneta, poslao e-mailom ili naveo kao adresu dostave u košarici prilikom narudžbe. Ukoliko nije dostavljena adresa isporuke na navedene načine, adresu za dostavu smatrat ćemo onu koja je upisana u profilu kupca. Svaki proizvod koji prodajemo detaljno je pregledan od strane naših stručnjaka prije predaje dostavnoj službi. Prilikom preuzimanja proizvoda DUŽNI ste detaljno pregledati ambalažu u kojoj je proizvod došao i provjeriti eventualna oštećenja, te ukoliko prilikom preuzimanja proizvoda od strane dostavnih službi primjetite bilo kakvo vanjsko oštećenje ambalaže, dužni ste reklamirati oštećenje dostavnom radniku i ODBITI preuzeti pošiljku sa vidljivim oštećenjima. Naime uslijed dugogodišnjeg iskustva mi ulažemo dodatne napore da svaki proizvod iz naše tvrtke izađe u ispravnom stanju i bez oštećenja, ali to ne možemo osigurati i prilikom transporta do Kupca, tako da vi prilikom preuzimanja proizvoda morate obratiti pažnju, jer nakon preuzimanja proizvoda vi ste odgovorni sa svako vanjsko oštećenje koje vam jamstvo ne pokriva. Osoba koja preuzima proizvod mora dostavnom radniku potpisati otpremnicu kao dokaz o preuzimanju. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti. Proizvode naručene usmeno ili emailom u toku radnog dana, kao i proizvode za koje vidimo uplaćen iznos na naš račun, isporučujemo u roku od 2 do 4 radna dana u našoj poslovnici kupcu ili predajemo dostavnoj službi koja će u roku od 24h proizvod dostaviti vama (osim ako se radi o slanju preko više tranzitnih centara ili slanju neradnim danim i praznicima za koje moramo posebno sa vama dogovoriti uvjete slanja).

Reklamacije

Reklamacije se uvažavaju prema specifikacijama proizvođača koje su opisane na jamstvenom listu koji je priložen prilikom preuzimanja proizvoda. Prilikom reklamiranja proizvoda kupac je dužan priložiti jamstveni list, račun, opis kvara, kompletan pribor i dokumentaciju koja je došla uz proizvod, te originalnu ambalažu. Mi sve reklamirane proizvode šaljemo u ovlaštene servise koji odlučuju o popravku ili zamjeni. Reklamacije se ne uvažavaju ako nisu ispunjeni prethodno opisani uvjeti.

Supernet Web trgovina

Pošto je veći dio proizvoda u Web trgovini baziran na B2B poslovanju, ne možemo garantirati o ispravnosti svih navedenih podataka o proizvodima, tehničkim specifikacijama i fotografijama.

Ukoliko se dogodi da isporučeni proizvod ne odgovara tehničkim specifikacijama prikazanim na našem Web Shopu, mi ćemo o našem trošku revidirati narudžbu ili izvršiti povrat sredstava.

Tvrtka Supernet d.o.o. vlasnik je internet stranica www.supernet.hr i svi prikazani sadržaji su naše vlasništvo ili vlasništvo naših poslovnih partnera i kao takvi zaštićeni su propisima o zaštiti autorskog prava i prava industrijskog vlasništva, te je njihova neovlaštena uporaba direktna povreda propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva. Ukoliko otkrijete bilo kakvu nepravilnost na našoj internet stranici koja je u suprotnosti sa pravima intelektualnog vlasništva ili na bilo koji drugi način vrijeđa vaša prava, prikazuje neistinite podatke i sl. molimo da nas odmah kontaktirate na info@supernet.hr kako bi nepravilnost bila ispravljena u najkraćem roku.

Tvrtka Supernet d.o.o. ima obavezu čuvanja svih podataka koje su kupci unijeli prilikom registracije i ispunjavanja osobnog profila, te u tu svrhu primijenjuje maksimalne mjere sigurnosti radi eventualnih zloupotreba od strane trećih osoba. Važni podaci se kriptiraju MD5 algoritmom i poznati su samo vlasnicima korisničkih računa. Kupac ima pravo zatražiti brisanje svih svojih podataka iz našeg sustava, a Supernet d.o.o. ima obavezu to ispuniti u najkraćem mogućem roku.

Kupac je prilikom registracije upoznat sa svim uvjetima i odredbama o korištenju www.supernet.hr stranice, te je odgovoran za sve podatke koje je unio prilikom registracije i ispunjavanja osobnog profila. Nadalje, odgovoran je za sve za sve aktivnosti koje su napravljene sa unešenim korisničkim imenom i lozinkom. Kupac ne smije prilikom komunikacije sa djelatnicima tvrtke Supernet d.o.o. iznositi neistinite i/ili tuđe podatke, te u slučaju otkrivanja takvih radnji biti će odmah prijavljen nadležnim službama.

Povezivanje

Na svoje internetske stranice smijete stavljati poveznicu na portal www.supernet.hr

Zaštita od virusa

Supernet d.o.o. polaže punu pozornost na pregled i ispitivanje materijala koji objavljujemo. Vaša je odgovornost da učinite sve što je potrebno za korištenje raspoloživih načina zaštite od virusa ili drugih opasnosti koje proizlaze iz korištenja interneta. Poželjno je koristiti odgovarajuću zaštitu za sve materijale koje skidate s interneta.

Jamstva i točnost podataka

Svaki korisnik izričito prihvaća korištenje ovog internetskog portala na svoju vlastitu odgovornost. Materijal na ovom internetskom portalu je na raspolaganju bez jamstava bilo koje vrste, bilo izričitih ili impliciranih.

Supernet d.o.o. nastoji da prikazani sadržaj, u najvećoj mogućoj mjeri, daje potpunu i točnu informaciju, a jedna od važnih aktivnosti je stalni razvoj i poboljšanje mehanizama i organizacije s ciljem uspostave trajnih postupaka radi osiguranja potpune i mjerodavne informacije, ali nije odgovoran za povremeno nefunkcioniranje stranica, eventualnu netočnost informacija, kao niti za bilo kakvu štetu nastalu u svezi korištenja ovog internetskog portala.

Sigurnost

Niti jedan prijenos informacija preko interneta ne može se smatrati potpuno sigurnim. Iako težimo tome da osiguramo najveću moguću razinu sigurnosti, ne možemo jamčiti za sigurnost razmjene podataka između vas i portala www.supernet.hr

Supernet d.o.o. ne odgovara za sadržaje na stranicama na koje se povezuje, s obzirom na to da ne može utjecati na njihov sadržaj. Isto tako ne odgovaramo za raspoloživost tih stranica.

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14, 110/15). obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

Supernet d.o.o, Zagreb, Jablanovečka 8
ili na e-mail adresu: prodaja@supernet.hr
odnosno na telefax broj: +385 1 3041 232

Odgovor na vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora, stoga u prigovoru morate navesti ime i prezime, te adresu za dostavu odgovora.

Opće odredbe

Kupci mogu biti pravne i fizičke osobe s područja Republike Hrvatske ili drugih država ukoliko između istih postoji sporazum o trgovini robom i uslugama. Supernet d.o.o. obvezuje se na poslovanje u skladu sa legitimnim zakonima važećim na području Republike Hrvatske kao i poštivanju svih zakonskih normi u međunarodnoj trgovini robom i uslugama. Supernet d.o.o. se obvezuje na zaštitu svih privatnih podataka koje kupac tijekom naručivanja robe, procesa registracije i međusobne komunikacije kaže, pošalje e-mailom ili upiše.

Rok isporuke

Rok isporuke u našoj poslovnici, ili predaja proizvoda dostavnoj službi ukoliko ste zatražili dostavu, iznosi od 2-4 radna dana nakon što uplata postane vidljiva na našem računu (ili potvrđena narudžba uz plaćanje pouzećem). Ukoliko želite proizvod podići osobno u našoj poslovnici i prethodno platiti virmanom, općom uplatnicom ili internet bankarstvom, rok isporuke je 2-4 radna dana od zaprimanja Vaše uplate. Ukoliko se radi o proizvodima sa dužim rokom isporuke, o tome ćete biti na jasan i razumljiv način obaviješteni u statusu raspoloživosti svakog proizvoda na našim stranicama. Ukoliko želite ubrzati rok isporuke kontaktirajte nas telefonom da potvrdimo najkraći rok isporuke. U slučaju nemogućnosti isporuke traženih proizvoda Supernet d.o.o. se obavezuje vratiti sva uplaćena sredstva uplatitelju (kupcu) koja je isti položio na račun tvrtke Supernet d.o.o. u svrhu kupnje proizvoda koje nije moguće isporučiti.

Plaćanje

Proizvode na našim internet stranicama možete platiti jednim od ponuđenih načina plaćanja. Za svaku uplatu izdajemo R1 račun koji dobijete prilikom preuzimanja proizvoda ili usluge. Cijene su izražene u kunama i uključuju PDV. Plaćanje se vrši sukladno trenutnim sigurnosnim uvjetima plaćanja putem interneta u državi, te virmanom (općom uplatnicom), pouzećem, ili deviznom doznakom. Podaci o računima nalaze se u svakom dokumentu koji vam dostavimo po kojem možete izvršiti uplatu. Sva plaćanja izvršit će se u hrvatskoj kuni. Ukoliko plaćate deviznom doznakom doći će do manje promjene iznosa zbog konverzije. Iznos kojim će vaš račun biti terećen, izračunava se konverzijom cijene u Eurima iz hrvatske kune prema trenutnom prodajnom tečaju PBZ na dan uplate.

Povrati

Obrazac za jednostrani raskid ugovora, možete ispisati sa ovog linka:
OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja* kupljenim proizvodom.

*Rukovanjem/korištenjem proizvoda smatra se primjerice za računala aktivacija pred-instaliranog operativnog sustava, sastavljanje komponenti računala, pranje u perilicama, hlađenje u hladnjacima, itd.

Rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva i ti slučajevi opisani su u tablici koju možete pogledati OVDJE. Supernet utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

Supernet u suradnji sa servisom određuje u koju kategoriju spada vraćeni proizvod nakon primitka proizvoda.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata primit ćete u roku od 10 dana putem e-maila. Povrat novčanih sredstava bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača dužni ste sami snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.

U slučaju da naručite robu i odbijete ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Supernet ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.

Preporuka:

 • da dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na www.supernet.hr prilikom izbora proizvoda
 • da ne preuzimate proizvod ako je ambalaža oštećena, nego dostavljaču skrenete pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati nama, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom
 • ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda
 • da pregledate proizvod i ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili skladištenja) što prije nas obavijestite i vratite proizvod bez da ste ga koristili
 • ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte ga (npr. aktivirajte uređaj na struju ili bateriju, pregledajte funkcionalnost igračke) i ako niste zadovoljni možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti
 • da za proizvode koje je potrebno montirati/pustiti u rad obavezno kontaktirate ovlašteni servis jer bez toga će svaki neovlašteno montirani/pušten u rad proizvod spadati u kategoriju oštećenog proizvoda

Pojedini proizvodi imaju specifična svojstva (klima uređaji izuzev mobilnih klima uređaja, te printeri, mobiteli, tablet računala, prijenosna računala, stolna računala, televizori i igrače konzole) zbog kojih nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom. Iz tog razloga za ovakve proizvode nismo u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajne cijene.

Supernet odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Više detalja možete naći na stranicama Ministarstva gospodarstva:

http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12616

Jamstvo

Za svaki proizvod na našim internet stranicama postoji jamstveni rok. Prilikom preuzimanja proizvoda dobiti ćete ispunjeno jamstvo sa datumom kupnje i serijskim brojem proizvoda. U jamstvenom listu su navedeni uvjeti jamstva i popis ovlaštenih servisa gdje svoje jamstvo možete ostvariti.

Strogo zabranjeno je bilo kakvo djelovanje na naš sustav poslovanja kao i lažiranje podataka te će svaki takav pokušaj odmah i bezuvjetno biti proslijeđen nadležnim institucijama.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Supernet d.o.o obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca (na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza), informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Supernet d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Što su kolačići (eng. cookies)?

Kolačić je skup informacija koje u obliku datoteke na vaše računalo sprema web stranica koju posjetite. Koriste se kako bi internetska stranica dobila informacije o nekim vašim postavkama i ponašanju na internetu (poput e-mail adrese, postavki internetskog preglednika i slično).

Kada ponovno posjetite istu stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju, što omogućuje da prikaz stranice i iskustvo pregledavanja bude prilagođeno Vašim potrebama i preferencijama.

Važno je naglasiti da internetska stranica ne može pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika ili dobiti pristup informacijama koje korisnik nije ranije dao. Ovo je uobičajena praksa kojom se koristi na preko 90% internetskih stranica, prema direktivi Europske unije obavezni smo prije spremanja "cookie-a" zatražiti vaš pristanak.

Kakve kolačiće koristi supernet.hr ?

Privremeni kolačići (Session cookies) - pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internatskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići (Persistent cookies) - Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. supernet.hr koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost ?zapamti me? prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete supernet.hr.

Što su kolačić od prve strane?

Oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu.

Što su kolačići do treće strane?

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Google analytics i adwords). Ovi kolačići nisu postavljeni od strane supernet.hr , te najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.

Kako onemogućiti kolačiće?

Svaki korisnik sam odlučuje da li želi dopustiti pohranjivanje kolačića na svoje računalo. Postavke o pohranjivanju moguće konfigurirati unutar postavki web-preglednika.

Za detaljne informacije o postavkama kolačića odaberite web-preglednik koji koristite.

 • Internet explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Opera

Imajte u vidu da ukoliko onemogućite kolačiće, nećete moći neke od funkcionalnosti na web-stranici supernet.hr